Menu

En toen werd alles anders…

21-04-2020

Steun je ons?

Het zal je opgevallen zijn dat het al een tijdje stil is geweest rondom de TakeOff. Normaliter waren de eerste TakeOff’s al afgeleverd aan hun trotse nieuwe bezitters, maar begin maart ging plotseling alles anders. Waar normaal gesproken vele kampeerders al op voorjaarsvakantie zouden zijn (geweest), kampen we wereldwijd met een nieuw virus waarop de medische wetenschap op dit moment nog geen antwoord heeft. Het gevolg is een pandemie waarbij helaas vele doden en persoonlijke drama’s te betreuren vallen.

Om de snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt af te remmen, hebben overheden verstrekkende maatregelen genomen. Veel landgrenzen zijn dicht, of alleen te passeren met een goede reden, waardoor het als kampeerder onbezorgd vrij kunnen rondtrekken door Europa ineens niet meer vanzelfsprekend is. Het ‘nieuwe normaal’ van de 1,5 meter afstandseconomie en social distancing heeft er o.a. voor gezorgd dat dit voorjaar campings leeg bleven en heel veel mensen aan huis gekluisterd zijn. Vergeleken met het leed van de slachtoffers en hun familie valt een en ander in het niet, maar we hadden het ons natuurlijk allemaal heel anders voorgesteld.

De impact van het coronavirus op de recreatiebranche is enorm. Niet alleen campings en kampeerwinkels blijven leeg, ook bij de merkdealers van mobiele kampeermiddelen is de bedrijvigheid tot een minimum gedaald. En dat terwijl het juist in deze tijd van het jaar topdrukte zou moeten zijn. Laten we hopen dat er nog een latere start van het kampeerseizoen mogelijk is in de zomer of nazomer, maar 2020 zal ook in economisch opzicht een jaar zijn dat we het liefst maar zo snel mogelijk willen vergeten.

Ook voor Easy Caravanning, als nieuwe innovatieve speler in de maakindustrie van mobiele recreatie, is de impact goed voelbaar. De toelevering van diverse onderdelen en materialen vanuit het buitenland kwam in de afgelopen periode voor een groot deel stil te staan omdat niet alleen grenzen maar ook bedrijven gesloten werden. Ook in eigen land heeft de fabricage van bijvoorbeeld het interieur forse vertraging opgelopen doordat onze toeleveringspartner zijn bedrijf moest sluiten. Kopers van het eerste uur zijn inmiddels ingelicht over de uitgestelde aflevering van hun TakeOff.

Heel bewust, met onze blik op de toekomst, zijn wij eind vorig jaar onder de overkoepelende organisatie Campfire Group (www.campfiregroup.nl) de samenwerking aangegaan met Holtkamper vouwwagens. Voor een stand-alone startup was het financieel gezien, na een paar jaar met forse investeringen, van levensbelang dat de eerste inkomsten uit afleveringen nu waren binnengekomen. Niet wetende wat ons begin dit jaar te wachten stond, zijn wij nu extra blij met onze alliantie. Want deze situatie had natuurlijk niemand voor mogelijk gehouden.

Toch zijn wij heel positief voor de toekomst. Kamperen is een vorm van vakantiebesteding bij uitstek waarbij je veilig je vrijheid kunt pakken waar en wanneer jij dat maar wilt. Jij bepaalt zelf naar welke locaties je gaat en bent eigen regisseur over je vakantiedraaiboek dat je desgewenst tijdens de reis nog kunt aanpassen. Als je kampeert heb je alleen maar mensen in je directe nabijheid die je goed kent. Drukte kun je mijden zodat je niet continu hoeft bezig te zijn met het houden van een veilige afstand.

Je hebt je eerder aangemeld om op de hoogte gehouden te worden over het nieuwe TakeOff kampeerconcept, dat waarderen we. Ook in deze onwezenlijke tijden kun jij ons heel gemakkelijk blijven steunen. Neem even de tijd voor onze geheel vernieuwde productconfigurator en meld je aan voor een vrijblijvende afspraak. Maar je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen. Wij zorgen ervoor dat je dan binnenkort in alle rust de TakeOff persoonlijk bij een van onze drie tent trailer centers nader kunt komen ontdekken. En je straks helemaal klaar bent voor vertrek als het kampeerseizoen weer losgaat. TakeOff: je snelste check-in voor een onbezorgde vakantie, are you ready?

Een PERSOONLIJKE AFSPRAAK plannen? Laat het ons weten!

+31 (0)411 68 36 01  (Boxtel)

+31(0)591 66 89 66  (Utrecht / Emmen)

 

 

Houd moed, blijf gezond en we hopen je snel te mogen verwelkomen op een van onze drie tent trailer centers.

 

Namens het team van Easy Caravanning,

Maarten de Roos

 

 

 

Winnaar! 
Meest Duurzame Kampeermiddel