Menu

Behind the scenes: interieurontwerp dat iedereen aanspreekt?

21-01-2020

Behind the scenes: hoe realiseer je een interieurontwerp dat iedereen aanspreekt?

In Emmen zijn we drukdoende met alle voorbereidingen voor de productie-opstart van de TakeOff. Eind februari beginnen we met de assemblage van de ‘First Edition’ modellen.

Na de uiterst succesvolle introductie van de prototypen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober vorig jaar, hebben we je de afgelopen maanden in de rubriek ‘In the spotlight’ op de hoogte gehouden van wat er zoal nog gaat veranderen aan de productieversie van de TakeOff. Je kunt dit nog eens rustig nalezen onder de nieuwsberichten op onze website.

In de nieuwe rubriek ‘Behind the scenes’ geven we je een kijkje achter de schermen van Easy Caravanning en de totstandkoming van de TakeOff. Deze week vertellen we je iets meer over de realisatie van het interieurontwerp.

“We hadden het ultieme doel om een ontwerp neer te zetten dat zowel aan de buiten- als binnenzijde aan te passen is aan de persoonlijke wensen van iedere kampeerder. Voor wat betreft het interieurontwerp zijn we, in nauwe samenwerking met Hegge Industrial Design, begonnen met het maken van zogenaamde moodboards. De moodboards gaven ons de globale richting voor de sfeer die we met het interieur wilden gaan uitstralen. Op basis van de interieursfeerbeelden werden vervolgens de decors uitgezocht voor respectievelijk het meubelcorpus, de kast- en ladefronten, en de meubeltoppen voor o.a. de tafel en keuken.”

“Gewapend met de moodboards en decorstalen zijn we afgereisd naar Capiro Textiles in België, toonaangevend marktleider voor bekledingsstoffen in de kampeerbranche. Door te mixen en matchen met de moodboards en de meubeldecorstalen werden in de toonzaal van Capiro in Deerlijk (gelegen op steenworp afstand van hun eigen weverijen) 4 stofdessins geselecteerd welke bijna allemaal met elkaar te combineren zijn. In theorie zijn hiermee, met de verdere keuzemogelijkheden voor kastdeurtjes en meubeltoppen, meer dan 60 verschillende interieurs te creëren. Maar misschien moeten we wel gewoon zeggen: er zijn 64 verschillende interieursferen mogelijk, want over smaak valt immers niet te twisten?”

Een kleine greep uit de vele interieurmogelijkheden voor de TakeOff: jij bepaalt!

Alvast meer zien van de TakeOff?

Dat kan bij De Vouwwagenspecialist in Boxtel (5000 m2 showroom). Half maart is de TakeOff ook op onze vestigingen in Utrecht en Emmen te bewonderen.