Menu

De ideale reisgenoot voor Tesla rijders

06-11-2019

Easy Caravanning feliciteert Tesla met de behaalde verkoopresultaten. Voor het eerst lijkt een elektrische auto in Nederland de bestverkochte auto van het jaar te worden. Met de onlangs door het Nederlandse Easy Caravanning gelanceerde TakeOff is er nu de ideale vakantiereisgenoot voor elektrische en compacte trekauto’s.

De Tesla Model 3 is tot en met september de best verkochte personenauto, met een marktaandeel van ruim 4 procent. En in de maand september was de Tesla Model 3 zelfs goed voor 15,5 procent van alle verkochte auto’s. 9 procent van alle nieuw verkochte auto’s in Nederland is dit jaar volledig elektrisch.

Elektrische auto’s worden steeds betaalbaarder. Ook is het fiscale klimaat in Nederland gunstig gestemd voor de aanschaf van een volledig elektrisch voertuig. Daarnaast nemen actieradius (bij de Tesla model 3 afhankelijk van het type van minimaal 400 tot ruim 500 km) en het aantal laadstations gestaag toe. De motorkarakteristiek van een elektrische auto is bij uitstek geschikt als caravantrekker omdat het koppel direct volledig vanaf lage toerentallen beschikbaar is.
Hiermee wordt de elektrische auto (zeker in het geval van de Tesla Model 3) ook meer en meer geschikt als caravantrekker. En dat is voor een caravan-minnend land als Nederland, waar liefst 3 op de 100 mensen een caravan bezitten, goed nieuws.

Met de TakeOff speelt Easy Caravanning in op de trend naar steeds compactere en zuinige personenauto’s met kleine verbrandingsmotoren. En op de transitie naar volledig elektrische voertuigen. Door zijn geringe buitenafmetingen valt de TakeOff volledig ‘in de schaduw’ van het frontaal oppervlak van de Tesla Model 3 (en van vrijwel alle andere compacte trekauto’s). Omdat de luchtweerstand kwadratisch toeneemt als functie van de voertuigsnelheid, zal de actieradius van een elektrische auto in combinatie met een traditionele caravan (vanwege het veel grotere frontaal oppervlak van die combinatie) normaal gesproken drastisch verminderen. Ook bij een compacte trekauto met een kleine zuinige verbrandingsmotor nemen de prestaties hierdoor significant af bij toenemende snelheid waarbij het brandstofverbruik fors stijgt.

Aangezien de extra luchtweerstand met de TakeOff (mede ook door zijn aerodynamische design met lage cw-waarde) vrijwel te verwaarlozen is, hebben alleen het gewicht en rolweerstand nog invloed op het brandstof- of energieverbruik van de combinatie. Met zijn leeggewicht van slechts 550 kg weegt de TakeOff hooguit de helft van een traditionele middenklasse toercaravan. Kortom, de Tesla model 3 en de TakeOff zijn de ideale vakantiecombinatie.

Tesla model 3 met TakeOff is aerodynamisch

Tesla: we are ready for TakeOff!

De TakeOff is te koop vanaf € 12.995,- (introductieprijs 2019). Voor zogenaamde ‘early birds’ is er een tijdelijke actie waarbij middels vrijblijvende voorintekening € 1.000,- voordeel op opties en accessoires wordt gegeven bij aanschaf van een TakeOff. Bekijk de voorwaarden