Menu

Behind the scenes: productievoorbereiding First Edition

05-02-2020

Behind the scenes: productievoorbereiding First Edition

In Emmen zijn we drukdoende met alle voorbereidingen voor de productie-opstart van de TakeOff. Eind februari beginnen we met de assemblage van de ‘First Edition’ modellen.

Na de succesvolle introductie van de prototypen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober vorig jaar, hebben we je de afgelopen maanden in de rubriek ‘In the spotlight’ op de hoogte gehouden van wat er zoal nog gaat veranderen aan de productieversie van de TakeOff. Je kunt dit nog eens rustig nalezen onder de nieuwsberichten op onze website.

In de nieuwe rubriek ‘Behind the scenes’ geven we je een kijkje achter de schermen van Easy Caravanning en de totstandkoming van de TakeOff. Deze week vertellen we je iets meer over de productievoorbereiding en in het bijzonder de pasvorm van de kunststof exterieur delen die de TakeOff zijn unieke uitstraling geven.

Bij traditionele caravans en vouwwagens worden de wanden veelal met schroeven en aluminium lijsten aan elkaar bevestigd. Bij de TakeOff wilden we een zo automotive mogelijke gladde afgeronde carrosserie realiseren. Om zijn luchtweerstand tot een minimum te beperken en zijn unieke ontwerp te benadrukken. Maar dat is simpeler gezegd dan gedaan. Daarom zijn we op dit moment hard bezig de eerste kunststof exterieurdelen die we van onze toeleverancier ontvangen hebben te controleren op dimensies, passing en tolerantie.

Ook worden er speciale lijm- en pasmallen vervaardigd die er tijdens het assemblageproces voor zorgdragen dat de delen altijd op de juiste wijze aan elkaar verlijmd worden en het dak naadloos aansluit op de trailer body.

productievoorbereiding van de TakeOff
Controle van de passing van de kunststof delen van de carrosserie van de TakeOff.

 

Het resultaat is een slagvaste hagelbestendige gestroomlijnde carrosserie. De kunststof exterieur delen zitten als een jas om de binnenbak. Door deze dubbelschalige carrosserieopbouw krijgt water geen kans het interieur binnen te dringen want regenwater wordt altijd afgevoerd tussen binnen- en buitenwand. Onze samenwerkingspartner Plastoform in Slovenië is marktleider in de toelevering van kunststof vormdelen voor de mobiele recreatiebranche.

Het productieproces wordt uitgelegd in de volgende video:

 

Alvast meer zien van de TakeOff?

Dat kan aan de hand van een prototype bij De Vouwwagenspecialist in Boxtel (5000 m2 showroom). Half maart is de voorloopproductieversie van de TakeOff ook in onze vestigingen in Utrecht en Emmen te bewonderen.

 

 

 

Winnaar! 
Meest Duurzame Kampeermiddel