Menu

Behind the scenes:
Karsten Tenten

06-03-2020

Behind the scenes:
Karsten Tenten

In Emmen zijn we drukdoende met alle voorbereidingen voor de productie-opstart van de TakeOff. De productie van de showroommodellen vordert gestaag, half maart beginnen we met de assemblage van de ‘First Edition’ modellen. Eind maart zal de TakeOff te zien zijn bij de feestelijke opening van onze drie tent trailer centers in Boxtel, Utrecht en Emmen en bij onze Duitse dealers in Karlsruhe en Bottrop. We zullen je hier binnenkort verder over berichten.

Na de succesvolle introductie van de prototypen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober vorig jaar, hebben we je de afgelopen maanden in de rubriek ‘In the spotlight’ op de hoogte gehouden van wat er zoal nog gaat veranderen aan de productieversie van de TakeOff. Je kunt dit nog eens rustig nalezen onder de nieuwsberichten op onze website.

In de nieuwe rubriek ‘Behind the scenes’ geven we je een kijkje achter de schermen van Easy Caravanning en de totstandkoming van de TakeOff. Deze week vertellen we je iets meer over onze oer-Hollandse partner Karsten Tenten.

 

karsten-tenten-frametechnieken
De twee door Karsten gehanteerde frametechnieken verenigd in 1 product: rechts de oppompbare basistent met luchtslangen, links de aankoppelbare tunneltent met een speciaal op maat gemaakt boogframe.

 

Het begon voor Karsten in 1981 met een primeur op de Kampeer & Caravan RAI en een uitmuntende test in een gerenommeerd kampeermagazine. Het unieke oppompsysteem zorgde voor een revolutie in de branche. Daarna zijn er heel wat bijzondere Karsten Tenten gemaakt, en niet alleen voor kampeerliefhebbers. Ook het Rode Kruis en bijvoorbeeld het leger wisten Karsten tenten al eerder te waarderen. Karsten maakt ook professionele werktenten voor in de bouwwereld:

Een Karsten Tent is een begrip in de kampeerwereld, niet voor niets hebben we voor de ontwikkeling van de TakeOff de hulp ingeroepen van Karsten. Zowel de canvas flexwand van de TakeOff als de speciale X10T luifel-tent combinatie zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Karsten. Het is best bijzonder dat het hier om een kwaliteitsproduct van eigen bodem gaat, het maken van deze tenten is nog steeds ambachtelijk vakwerk. Inmiddels is Karsten Tenten een van de weinig overgebleven tentproducenten van Nederland. En aangezien de meeste produc­ten tegenwoordig voorzien zijn van een ‘Made in China’ label, is dat is ook de kracht van het bedrijf. Zo houdt Karsten controle op de kwaliteit en kan men flexibel en snel schakelen. Alle onderdelen en materialen worden in eigen huis getest.

X10T-luifel-tent
De X10T luifel is door het 1-voudige op maat gemaakte boogframe gemakkelijk op te zetten en uit te breiden tot tent. Met de aankoppelbare slaap-tunneltent kan snel een extra 2-persoons slaapvertrek gecreëerd worden dat van binnenuit toegankelijk is. Makkelijk met jonge kinderen: wel ieder zijn eigen privacy maar toch direct bereikbaar zonder in de nacht nog naar buiten te moeten.

 

 

De X10T is een ‘stokkentent’ maar dan met de kwaliteit en opzetsnelheid die je van Karsten gewend bent. De luifel-tent heeft slechts 1 op maat gemaakt boogframe, that’s all. Net zoals alle andere tenten van Karsten wordt er gebruik gemaakt van 100% katoen Ten Cate tentdoek voor een optimaal leefklimaat en pasvorm bij weer en wind.