Menu

And the winner is …….. TakeOff Easy Caravanning!

05-10-2023

Op woensdagavond 4 oktober 2023 vond tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht het jaarlijkse Duurzaamheidscongres Kampeerbranche plaats. Aan het eind van de avond werden de drie prijswinnaars bekendgemaakt in de categorieën meest duurzame innovatieconcept, meest duurzame kampeerplek en meest duurzame kampeermiddel. Enkele weken geleden werden we mede door jouw stem in de voorronde genomineerd voor de categorie ‘Meest Duurzame Kampeermiddel’. Een vakjury van ANWB, Hiswa-Recron, Bovag, NKC, KCI en Jaarbeurs had het laatste woord en verkoos de TakeOff van Easy Caravanning dit jaar tot eindwinnaar. Wat zijn we trots, enorm bedankt voor je steun!

TakeOff Easy Caravanning winnaar Duurzame KampeerAwards 2023 in categorie Meest Duurzame Kampeermiddel.

De vakjury zei over de TakeOff:

“The next generation of caravanning”, dat is de TakeOff zeker. In de categorie ‘meest duurzame kampeermiddel’ viel deze inzending gelijk op. Met een mooi en licht ontwerp is dit een oplossing voor de elektrische rijder, ook in de toekomst. Het maakt duurzaam kamperen op die manier bereikbaar voor nog meer vakantiegangers. Het product is praktisch, uitvoerbaar en heeft een hoge mate van innovatie. En daarmee een terechte winnaar!

Trots

‘Een mooie bekroning op ons werk, we zijn apetrots! Steeds meer bezitters van elektrische en kleine compacte auto’s beginnen de voordelen van onze producten in te zien. Het winnen van deze prijs is voor ons een mooie aanmoediging om ons productprogramma in de toekomst verder uit te gaan breiden’, aldus Maarten de Roos van Easy Caravanning. ‘De transitie van het Europese wagenpark gaat ons eerlijk gezegd nog niet snel genoeg. Veel landen zouden een voorbeeld moeten nemen aan Noorwegen waar de overheid elektrisch rijden onveranderd blijft stimuleren. In Nederland doen we het ook niet slecht, maar blijvende subsidies en verdere ontwikkeling van de laad-infrastructuur zijn belangrijk om de snelle groei van de afgelopen jaren te continueren. In heel Europa is nog maar 1% van het totale wagenpark een vol-elektrische auto. Daar hebben we dus nog een lange weg te gaan en hebben we nogal eens het gevoel dat we voor de muziek uitlopen. Met de TakeOff dragen we in ieder geval ons steentje bij aan verdere verlaging van de CO2-footprint van vakantiegangers met een kampeermiddel aan de trekhaak en laten we zien dat elektrisch rijden en kamperen wel degelijk hand in hand kunnen gaan.’

Karsten

Trots is ook Marc Takken, directeur-eigenaar van Karsten Tenten. ‘We hadden ons geen waardiger opvolger kunnen wensen. Vorig jaar wonnen wij met onze Karsten Blue Line Tent – gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken – de prijs voor meest duurzaam en innovatief campingproduct. Nu Easy Caravanning gewonnen heeft blijft de prijs ook dit jaar een beetje in eigen huis want wij leveren het tussencanvas, de organisers en de bijbehorende tent-luifel van de TakeOff. We zijn erg blij voor Easy Caravanning en nog steeds trots dat wij ook aan de productontwikkeling van de TakeOff hebben bijgedragen.’

De prijswinnaar van vorig jaar: circulaire Blue Line tent van Karsten. Jaarlijks worden er in Europa 640 miljoen spijkerbroeken weggegooid.

Vorig jaar zomer voerde de ANWB i.s.m. Hyundai Nederland en Easy Caravanning een praktijktest uit met een TakeOff aan de haak van een Hyundai Ioniq 5. Daarbij werd een traject van 550 km afgelegd en reed een tweede zelfde auto solo mee. Tijdens deze vergelijkingstest werd een meerverbruik van slechts 25,7% gemeten, met een traditionele toercaravan is een dergelijk resultaat ondenkbaar. De TakeOff heeft een laag eigen gewicht en valt vrijwel volledig weg achter het frontaal oppervlak van het trekkende voertuig.

Je vindt ons deze week nog tot en met zondag 8 oktober op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, zowel in hal 10 standnummer B033 bij Karsten als op het plein ‘Kamperen van de Toekomst’ in hal 11.

Er is al een TakeOff vanaf € 17.995,-* met onze product configurator stel je jouw eigen TakeOff thuis gemakkelijk samen:  https://www.easycaravanning.com/uitvoeringen/.

* let op: half oktober zullen de nieuwe prijzen voor modeljaar 2024 worden doorgevoerd. Met andere woorden: overweeg je de aanschaf van een TakeOff dan koop je dus nu nog een 2024 model tegen de oude 2023 prijs. Dit voordeel kan afhankelijk van de uitvoering al snel € 1.000,– tot € 1.500,– bedragen, voor snelle beslissers toch mooi meegenomen!

‘The next generation of caravanning’ is naast op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te bezichtigen bij een van onze dealers, kijk voor dealeradressen (en beschikbaarheid van showmodellen) op  https://www.easycaravanning.com/dealermap/.

* Op de header foto: Links: Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland en rechts: Maarten de Roos, mede-eigenaar en oprichter Easy Caravanning. Foto: ©Fotostudio7

Winnaar! 
Meest Duurzame Kampeermiddel