Menu

Uit onderzoek blijkt: steeds meer EV-rijders met een kampeermiddel achter de auto op vakantie

02-10-2023

Er gaat natuurlijk niets boven een ontspannende of juist avontuurlijke vakantie. Gedurende de zomervakantie zijn velen weer op vakantie gegaan naar de mooiste plekken in Europa en Nederlanders gaan ook steeds verder weg met de elektrische auto. Dankzij de toegenomen laadmogelijkheden en campings met een laadpaal wordt het steeds makkelijker om verder van huis te gaan, zeker wanneer je een TakeOff meeneemt en daarmee een optimale actieradius houdt tijdens je vakantie. Dankzij het onderzoek van Elektrische Autovakanties zijn meer interessante en handige inzichten beschikbaar over de vakanties van EV-rijders in 2023. Wist jij bijvoorbeeld dat zo’n 7,5% van de EV-rijders al met een kampeermiddel achter de auto op vakantie gaat?

Voor de zomervakantie van 2023 zijn de volgende onderzoeksresultaten naar voren gekomen:

8 van de 10 EV-rijders gaat in 2023 met de elektrische auto op vakantie

Maar liefst 81,5% van de ondervraagden geeft aan op vakantie te gaan met de EV en iets minder dan 12% weet nog niet zeker of er een EV-vakantie gaat zijn in 2023. Van de mensen die met de elektrische auto op vakantie gaan, is het voor één op de drie ondervraagden de eerste keer dat ze op vakantie gaan met de stekkerauto.

Waar 47% kiest voor een zomervakantie, kiest 42% voor meerdere vakanties en heeft iets minder dan 10% vooral weekendtrips gepland. De top drie vakantielanden voor EV-rijders in 2023 ziet er ook zeer interessant uit:

1. Frankrijk met 22%
2. Duitsland met 17%
3. Italië en Nederland met 12%

Daaraan kun je goed zien dat mensen met een EV door heel Europa op vakantie gaan, want vlak buiten de top 3 zien we zelfs landen als Spanje, Noorwegen en Oostenrijk. Dit zijn overigens niet de landen met de beste laadervaringen. De top wordt daar bezet door Scandinavische landen, waar Noorwegen met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Wales en Portugal zijn de enige landen die een ruime onvoldoende hebben gekregen van de ondervraagden, al krijgen België en Engeland ook geen voldoende.

Veel mensen kiezen al voor de caravan of vouwwagen achter de elektrische auto

In totaal kiest al meer dan 7,5% voor een vouwwagen of caravan achter de elektrische auto tijdens de vakantie. Iets meer dan 4% gaat voor de caravan, waar 3,5% kiest voor een vouwwagen. In 2023 gaat 92% alleen met de elektrische auto op vakantie. Ruim 95% vind de aanwezigheid van een laadpaal bij de accommodatie daarnaast redelijk tot zeer belangrijk. Dit wakkert de vraag naar meer campings met een laadpaal aan voor kampeerders met een elektrische auto. Uit het onderzoek blijkt ten slotte dat 12,6% van de deelnemers kiezen voor een camping op de vakantiebestemming en nog eens 3,5% voor een glamping. Waaruit blijkt dat kamperen onder EV-rijders zeer populair is.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 Utrecht.

Van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober opent de Jaarbeurs Utrecht weer zijn deuren voor hét nationale Kampeerevent: de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023. Dit jaar staan we met onze businesspartner Karsten Tenten op een gezamenlijke beursstand in hal 10. Kom jij ook de TakeOff modeljaar 2024 bewonderen en proberen?

Beursvoordeel

Half oktober zullen de nieuwe prijzen (o.a. op de product configurator van de website) worden doorgevoerd. Wanneer je dus tijdens de beurs jouw favoriete TakeOff samenstelt en bestelt dan kan je dit (afhankelijk van de uitvoering) minimaal € 1.000,– tot € 1.500,– aan voordeel opleveren. Met andere woorden: je koopt een TakeOff model 2024 tegen de huidige 2023 prijzen, toch mooi meegenomen! Bovendien verzeker je jezelf daarmee van een vroegtijdige aflevering in het voorjaar van 2024 zodat jij bij aanvang van het nieuwe kampeerseizoen helemaal ready for TakeOff bent om volop te gaan genieten.

Er is al een TakeOff vanaf € 17.995,-*, met onze product configurator stel je jouw eigen TakeOff thuis gemakkelijk samen:  https://www.easycaravanning.com/uitvoeringen/.

Geen tijd om naar de beurs te gaan? ‘The next generation of caravanning’ is naast op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs natuurlijk ook te bezichtigen bij een van onze dealers, kijk voor dealeradressen (en beschikbaarheid van showmodellen) op  https://www.easycaravanning.com/dealermap/. Showmodellen 2024 zijn op dit moment nog niet bij de dealer aanwezig.

*let op: nieuwe prijzen modeljaar 2024 zullen half oktober worden doorgevoerd.

Winnaar! 
Meest Duurzame Kampeermiddel