Menu

Ex-basketbalinternational Bert Kragtwijk (2.07m) slaapt fantastisch in de TakeOff!

23-08-2023

Nederlanders zijn het grootste volk ter wereld en kamperen is sinds jaar en dag een favoriete bezigheid van veel Nederlanders. Toch is het voor veel lange mensen lastig om een ideaal kampeermiddel te vinden. Door het riante comfortabele bed van 2.05m x 1.60m is de TakeOff een perfect kampeermiddel voor lange mensen.
Ex-basketbalspeler Bert Kragtwijk beaamt dit. Zelf is hij 2.07m en slaapt fantastisch in zijn TakeOff!

Bert en zijn vrouw Gea zijn fervente kampeerders, maar door de lengte van Bert was het toch wel even zoeken naar het ideale kampeermiddel waarin hij ook goed kan slapen. Bert vertelt: ‘Toen de kinderen klein waren hadden we een vouwwagen. Toen die ‘op’ was zijn we overgestapt naar een caravan, maar daar kon ik mij niet makkelijk in bewegen met mijn lange lichaam. Ik probeerde zoveel mogelijk buiten de caravan te leven en ‘s avonds als we dan naar binnen moesten om te slapen vond ik dat toch wel eens vervelend. We hadden wel een bed van bijna 2m lang, maar achter het bed staan dan van die kastjes waardoor ik mijn benen niet goed kwijt kon.’

Op een gegeven moment hebben Bert en Gea de caravan verkocht en hebben ze de vakanties doorgebracht in hotels en resorts, maar ze kwamen er al vrij snel achter dat dit niet echt bij hen paste. Toen hebben ze een artikel gelezen over de Holtkamper Nano en hebben deze vervolgens bekeken in de showroom en waren toen gelijk verkocht! ‘Een riant bed waarbij je geen last hebt van kastjes of boarding waar je met je voeten tegenaan komt, dit was echt perfect voor ons! Maar aangezien mijn vrouw Gea 1.64m is had zij moeite met de hoogte van het bed en had hiervoor een trapje nodig. Ook had zij moeite om het bed omhoog te drukken zodat je bij je bagage kan komen.’ Maar dit namen Bert en Gea voor lief, want ze vonden de Nano verder echt geweldig! Totdat ze vorig jaar op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs kwamen en daar de TakeOff naast de stand van Holkamper zagen staan.

‘Ik rij vaak over de A2 en had de TakeOff al wel in de showroom van Tent Trailer Center Utrecht zien staan. Ik was toch wel erg benieuwd en zei tegen mijn vrouw op de beurs: laten we toch eens kijken wat dat voor een ‘maf’ ding is. Nou we waren beide enorm verrast en heel enthousiast over de TakeOff’, aldus Bert. Door een geplande verbouwing heeft de familie Kragtwijk de aankoop van de TakeOff even voor zich uitgeschoven. Afgelopen voorjaar hebben ze in Utrecht de knoop doorgehakt en hebben ze een TakeOff Sport gekocht met diverse opties. ‘Onze dochter heeft de TakeOff in Zeeland ingewijd en was erg enthousiast. Daarna zijn wij er zelf twee weken mee op pad geweest, 1 weekje in Gramsbergen en 1 weekje in Leerdam. Nou werkelijk waar: het was fantastisch!’ De TakeOff staat binnen 30 seconden en Bert beaamt dat dat in de praktijk ook daadwerkelijk zo is en dat ze heel veel bekijks hebben gehad. ‘Het is toch wel een heel uniek ding’, aldus Bert.

Bert en Gea rijden een Skoda Enyaq en ervaren dat het meerverbruik van ca. 25% (zie ook: https://www.easycaravanning.com/nieuws/anwb-praktijktest-bewijst-sublieme-rijeigenschappen-takeoff/) hun reuze meevalt. ‘Onder normale omstandigheden kan ik ongeveer 300 km rijden met een TakeOff achter de auto’. De TakeOff wordt bij de familie Kragtwijk veelvuldig gebruikt. Bert en Gea gaan er deze zomer eerst mee richting Frankrijk en daarna gaan hun dochter en schoonzoon er nog mee op pad.

Ben jij ook lang en op zoek naar een ideaal kampeermiddel, ga dan eens langs bij één van onze dealers en ga ‘proefliggen’ op het riante kingsize bed van de TakeOff! Hier zie waar jouw dichtstbijzijnde dealer is: https://www.easycaravanning.com/dealers/

Over Bert Kragtwijk
Bert Kragtwijk speelde 99 officiële A-interlands. Hij debuteerde op 29 april 1977 onder Jan Janbroers tegen Frankrijk. Zijn eredivisiedebuut maakt hij in het seizoen 1974-1975 bij het Amstelveense Smirnoff Students ASVU. Een belangrijk deel van zijn basketbalopleiding genoot hij in Amerika bij Old Dominion University. Vijf seizoenen speelde Kragtwijk in Amsterdam voor het Delta Lloyd van voorzitter Bram Brakel. In 1981 stapte hij over naar Leiden. Daar maakte hij in 1986 het eredivisie-einde van de club mee, waarna Bert Kragtwijk zijn actieve loopbaan in twee seizoenen (1987-1989) afrondde bij Miniware BS Weert. Bestuurlijk is Bert actief betrokken bij Basketball in Nederland.

Winnaar! 
Meest Duurzame Kampeermiddel