Menu

Een leven lang kamperen!

20-06-2023

Kees en Riet uit Brabant (beiden van bouwjaar 1934) zijn echte ‘die-hard kampeerders’. Tijdens hun jeugd kampeerden ze al met de tent. Toen er kinderen kwamen werd de tent uit praktisch oogpunt al snel ingeruild voor een caravan. In de jaren die volgden waren er caravans van o.a. Bluebird, Kip, De Reu, Adria, Avento en uiteindelijk weer Kip. Begin vorig jaar namen zij met pijn in hun hart afscheid van hun Kip Grey Line. Het manoeuvreren en o.a. het opzetten van de voortent werd simpelweg té zwaar. Daarnaast kregen ze steeds meer moeite met het wekenlang slapen op het smalle 2-persoons vaste bed.

Enkele maanden na de verkoop van hun caravan kregen zij ‘heimwee naar kamperen’. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: sinds kort kamperen Kees en Riet weer met een TakeOff Xcite met semi-vastbed. We interviewden deze super enthousiaste ondernemende mensen in Oostkapelle. Een leven lang kamperen!

Van tent, naar caravan tot TakeOff

Kees en Riet vertellen: “In onze jonge jaren trokken we erop uit met de CZ-motorfiets, lekker met de tent naar Zuid-Europa. Veel meer dan elkaar hadden we niet nodig, lekker compact kamperen. In 1959 werd onze eerste zoon Paul geboren. Met Paul kampeerden we eerst nog met een De Waard tent. Dat gaat goed zolang het goed weer is. In 1962 en 1965 kreeg Paul 2 broers. Met zo’n groot gezin met een ‘stel van die bandieten’ weet je het comfort van een caravan enorm te waarderen. Vele vakanties volgden door heel Europa, eerst met de kinderen en aanhang, later toen we met pensioen waren heerlijk maandenlang rondtrekken met zijn tweeën.”

Kees en Riet (beiden 89 jaar jong) trots voor hun TakeOff Xcite op de mooie boomgaardcamping DuinRand in Oostkapelle.

“Vorig jaar hebben we onze Kip verkocht, een heerlijke caravan, maar het opzetten en afbreken van de voortent werd ons te veel. Toch misten we het kamperen vrijwel direct. Even hebben we overwogen om een camper aan te gaan schaffen maar dat is een forse uitgave en eenmaal op de camping ben je op onze leeftijd dan beperkt in je flexibiliteit om even wat boodschappen te gaan doen in een nabijgelegen dorpje. Toen hebben we naar de TakeOff gekeken, het gemak van het uit- en inklappen verraste ons enorm. In het kingsize bed slapen we als thuis, echt ideaal. In combinatie met onze Kia Niro Hybrid zitten we op een gemiddeld verbruik van 1 op 18, maar een klein verschil als wanneer we met de losse auto rijden. Met de caravan was dat wel anders. Het rijden en op zijn plek zetten is in vergelijking met een caravan kinderspel: het lage eigen gewicht en de beperkte buitenafmetingen helpen daar natuurlijk bij. De luifel-tent is eenvoudig op te zetten doordat je maar één tentboog hebt in de achterwand, geen gedoe dus met allerlei stokken zoals bij een caravanvoortent. Al blijft het opzetten van een tent bij de huidige temperaturen van rond de 30 graden wel een uitdaging.”

Aan de wijze van afspannen van de tent is te zien dat Kees en Riet het kamperen nog niet verleerd zijn.

“Op de boomgaardcamping hier in Oostkapelle hebben we veel bekijks met de TakeOff, iedereen is nieuwsgierig en wil even een kijkje nemen. We hebben al diverse ‘rondleidingen’ gegeven, misschien is dat toch wel een minpuntje van het concept”, grapt Riet. “We zijn erg blij met het meedenken van het team van Easy Caravanning toen wij eerder dit jaar besloten om voor de TakeOff te kiezen. Zo wilden we graag een in-uitstap beugel om wat meer houvast te hebben bij de entree. Deze hebben ze op onze TakeOff ontwikkeld en hij zal voor komend modeljaar in het programma worden opgenomen. Daarnaast is onze TakeOff op speciaal verzoek als eerste uitgevoerd met extra organisers aan de zijkant boven het keukenmeubel en het koelboxmeubel. We misten namelijk (komende uit de caravan) wat aflegmogelijkheden. Daarnaast hebben de mensen van Easy Caravanning in Emmen onze TakeOff al voorzien van een organiser voorin met leeslampjes en extra USB-oplaadpunten, echt ideaal! Wij blijven nog een paar weken hier in het mooie Zeeland, waar we daarna heengaan zien we wel.”

Organisers welke aan weerszijden optioneel gemonteerd kunnen
worden voor extra bagageruimte tijdens kamperen. Ook is de
extra in-uitstap beugel te zien rondom de deuropening.

Net zoals Kees en Riet de TakeOff zelf ervaren bij de dichtstbijzijnde dealer? Kijk dan snel op https://www.easycaravanning.com/dealers/ Er zijn nog slechts enkele TakeOff’s van modeljaar 2023 op redelijk korte termijn leverbaar, wees er snel bij! Na onze zomersluiting zal onze productie gaan switchen naar modeljaar 2024 met bijbehorende prijzen.

Met de product configurator op onze website stel je jouw eigen TakeOff in een handomdraai samen:
https://www.easycaravanning.com/uitvoeringen/
Handig als voorbereiding op een showroombezoek. Onze dealers kunnen je uitgebreid adviseren over de uitvoeringen Active-Sport-Xcite, treinzit en semi-vastbed indelingen en de verdere mogelijkheden. Ervaar zelf het gemak van het razendsnel openen en sluiten, ready for TakeOff. Wil je een kijkje komen nemen aan de fabriek? Ook daar ben je van harte welkom. Maak dan een afspraak via https://www.easycaravanning.com/afspraak-maken-basecamp/