Menu

Easy X10T !

30-10-2019

De TakeOff is in een handomdraai klaar voor gebruik en ook weer ‘ready to go’. Daar hoort natuurlijk een luifel-tent concept bij dat ook snel is op te zetten om extra ruimte te creëren.

Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht was een prototype X10T luifel-tent concept te zien dat zowel qua design als frameconstructie afwijkt van de definitieve X10T voor de TakeOff. Met onze partner Karsten Tenten hebben we de afgelopen weken het prototype nogmaals zorgvuldig onder de loep genomen. Uitkomst hiervan is dat de frameconstructie sterk vereenvoudigd is waarbij het aantal tentstokken tot een minimum beperkt blijft.

De X10T luifel staat hierdoor uiterst snel met slechts 1 aluminium boog in het verlengde van de achterwand van de TakeOff en 1 centrale dakligger die deze boog verbindt met de TakeOff. Het gewicht van het totale pakket tent en frame blijft hierdoor zo laag mogelijk, wat uiteraard ten goede komt aan het resterende laadvermogen.

Als de X10T luifel staat is deze naar wens zeer gemakkelijk in een handomdraai uit te breiden tot een volwaardige tent, zonder extra stokken: de drie optionele wanden zijn simpelweg in te ritsen, that’s all. Voor families is er een optionele aankoppelbare slaap-tunneltent leverbaar (l x b x h = 2.0m +0.50 x 1.60m x 1.2m).
Easy Caravanning, Easy X10T!